Батько iстини i правди

Клавдия Дмитрив
Батьком істини, правди і сили
Шевченко завжди виступав.
Катували його і гнобили,
Та він віри ніяк не втрачав.

Батьком духу і сильної волі-
Шевченко таким саме є.
Він прагнув всім кращої долі,
І люд наш не спить – повстає.

Батьком борців всіх за волю
Шевченко для всіх нас постав.
Про злидні, кріпацтво й недолю
Він в творах своїх оспівав.

Батьком любові до краю
Шевченко себе проявив.
Ні хвильки він часу не гаяв -
Для нас він писав і творив.

Батьком й взірцем в своїй вірі
Шевченко  був, є і будЕ.
Молитви його й наші щирі…
До нас краща доля прийде.

14.03.2019 р.