Наш шлях Зеленая алея

Ольга Липа
 Хліба цвіли, рождався місяць,
В твоїх очах всміхався промінь.
Дзвіночки стародавніх вулиць
Благословили юний Червінь!

Було чогось нам так затишно,
Легенди юний вітерець співав.
Троянди розпускались пишно,
Мене коханою ти, Вово, називав!..

А я тримала гарний, срібний ключ,
Що таїни світобудови знає...
Цей талісман дивовижно могуч,
Його нам тільки Провидіння посилає...

Ключ твого серця, сумнівів й думок,
Від Долі, царю, і твоїх покоїв,
Спішив кудись зірок струмок,
І шанувала істина героїв!..

Ключ стародавнього кування тих Майстрів,
Що Найдавніші, Істинні і Чисті...
І наспіви славетних гуслярів,
Мої долоні світлом променисті...

Де розквітала снів лілея,
Во Святість буде Божа Благодать...
Наш шлях Зеленая алея,
Твоя усмішка Божа Благодать...

Хліба цвіли, рождався місяць,
В твоїх очах всміхався промінь.
Дзвіночки стародавніх вулиць
Благословили юний Червінь!
***
Авторська декламація