Вiть-вiть-вiть? ТЬОХ... ТЬОХ!

Зозуля Юрий Павлович
Нам ув оберіг, нЕчисті ж в поріг по ріг: ні дня, ні каїну, ні юді, не рідня!!
І раз на рік (хоч не вік) день поезії: а світ пташиний щодня-щораз причинний!!!


                соловейку, чом літаєш,
                так все видивляєш;
                що, пташинонько, справляєш:
                чи натхнень шукаєш???

а й знаходить! бо сідає,
до пюпітру наче;
й вся округа завмирає:
він, — сміється, плаче...

мов зі скрипки то, не з горла:
з дива видобуті в злуки;
і тримають, ліпш за руки,
звуки, — почуттям на жорна!

як-то соловей співає,
голосочок Божий;
як в той спів душа вплітає
свій, — до його схожий!!

соловейко, віще звище,
сам цим щастям сяє;
сіра пташка, "сіра мишка":
світ — перевертає!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Було змодероване як і автор: а частина відгуків зосталася; моя свіжа дяка їм (і вже не зримим — також!)

О як гарно, життеутверджуюче...
Лида Скрипка   10.12.2017 14:29   •   Заявить о нарушении / Удалить
+ добавить замечания

Не дивись, що то маленька
пташина та сіра...
Вона оплески збирає
зі всенького миру!
Душу співом переверне.
Схоче - заколише.
А хто чує спів натхненний,
слухає - не дише.
***
Дякую, Юрію! Співоча пташина, хто хоч раз почує... вже її спів не забуде!)
З весною Вас! Хай щастить...)
Соло Бабочки   03.05.2017 22:38   •   Заявить о нарушении / Удалить
+ добавить замечания
Будемо співати, будем танцювати
Хай лиш соловейко жиє коло хати!)
На вишневій гілці, чи в зеленім гаю -
Спів цієї птахи завжди ми впізнаєм!)
***
Доброго дня, Юрію! Радію з Вашої посмішки...)
Веселого Вам настрою!
Соло Бабочки   04.05.2017 15:36   Заявить о нарушении / Удалить
То таки щедрий дарунок, та від душі - вельми дякую, Юрію!
І що ж мені тепер робити?) Не бачу іншого шляху, як визнати... що я закохалася в Ваш спів.
Ось, маєте "клопіт")) Всміхаюся!
З насолодою послухала вчора ввечері "Спів Крізь Ніч (а гора спадає з пліч...)", а потім і "Степ (Степ це море, — з глибиною, що пішла до неба...)"
Чудове виконання і голос дуже пасує до пісні /чи навпаки?))/
Буду Вас слухати - сторінку з піснями ретельно зберегла, щоб насолоджуватися при нагоді.
З пошаною...
Соло Бабочки   05.05.2017 11:56   Заявить о нарушении / Удалить
Дякую...)
Соло Бабочки   05.05.2017 12:41   Заявить о нарушении / Удалить
+ добавить замечания

Соловей - це наше, украЇнське, надихає на поезію...
Плотникова Лена   17.03.2012 17:04   •   Заявить о нарушении / Удалить
+ добавить замечания
+ добавить замечания

Вірші написані настільки майстерно, що я починаю відчувати як "сіра пташка
світ перевертає". ДЯКУЮ.
Светлана Мулюкова   21.02.2012 12:59   •   Заявить о нарушении / Удалить
+ добавить замечания
+ добавить замечания