Поет... Кохання... Натхнення...

Миклош Форма
Я зміг би це... Я знаю – я б це зміг:
подати руку, викликать довіру,
сказати слів розкішних понад міру,
чуттєвість влити у кохання міх.

І винайти мільйон для тебе рим –
про рідні очі – неймовірно сильних,
щоби зізналась: «Лиш до тебе лину...»,
щоб всім сказала: «Щастя – тільки з ним...»

Я виклав би ікону з твоїх рис,
бо до Мадонни, й справді, ти подібна...
Та ця любов мені вже не потрібна –
бо я цей вірш уже створив колись...