Розум всюди

Корнейчук Пётр Ефимович
Розум всюди на заваді
У житті поета.
Вистачає кожній владі
Міцності в багнетах.   
Гостре слово в забороні,
Щоб спокійно спати
Посміховиську на троні,
Лаштувати грати.   
Україну б’ють криваво
Братовбивчі діти.
Рідну землю - під заставу,
Через заповіти.   
На державному майдані
Тінь голодоморів.
Крихти вкрадені останні
З батьківських просторів.