Полiтичний блуд

Корнейчук Пётр Ефимович
Гасла полiтикiв: "Врятувати країну", "Зламати систему", "За порядок"

 
"Врятувати країну"..."Зламати систему"...

"За порядок" - нiвечать портрети проблему.

А вiд кого, пробачте, її рятувати? -

На обличчя погляньте: смаглявi, пихатi.

Наламали вже стiльки, що всюди руїни

На великих просторах моєї країни.

I безладдя створили собi за основу:

Про який там порядок iти може мова?!

Мабуть трон президентський намазали медом,

Щоб солодше сидiлось - навчив попередник.

Зажурилися люди, похнюпились хати,

Не бажають пройдисвiта знову обрати.

На вiдвертiй брехнi в мовчазному терпiннi

Хробаки завелися, паскудять корiння.

Мiй народ заслуговує кращої долі,

Але правду як попiл розвiяли полем.

Знадобилась вона урожаю без добрив:

Проросли бур'яни розмаїттям недобрим.

Це пекельна заслуга ганебної влади,

Помаранчова сумiш народної зради.