Допоки

Александр Бирзула
Біда та й годі. Час минає
Та тільки щем знов обіймає
Та й розум здавлений пищить
Що не боліло знов болить.

Біда та й годі. Воля є?
Чи може час вже настає
Коли здолали бузувіри
Як жити будемо без віри?

Біда та й годі. Люди сплять
Чи вже свічки палахкотять
Чи може вже на кладовище
Хреста тягнуть… все вище, вище.

Біда та й годі … людолови
Нас нищать як оті полови
Та тягнуть знову у ярмо
Та обіцяють… зживимо

Нас затирають мов чернетки
«Народ» викидують з абетки
Та слово «мудре» … як той квас
Що піну пінить по всяк час .

Та тільки піна згине в разі
Коли здолаємо на часі
Коли набридне зло, облуда
Коли прокинемось ми… люди.

Допоки спати перестануть
Наш розум серце та душа.
Та дух підійметься в народі
А поки… біль, простіть та й годі.