Sunt fecior neinsurat

Ефросиния Волощук
Sunt fecior vazut in sat,
Cam trecut si neinsurat,
Fac curte in sat la fete,
Dar parintii imi sunt spete.

Toate fetele din sat
Ani de-a rindu le-am jucat,
Multi feciori cata cu ura,
Fetele ne le dau gura.

Ma toaca mama si tata:
Mai baiete, fa armata,
Fa armata si te insoara
Si ada in casa nora.

Merg la joc cu fruntea in sus,
Ca sa nu ma fac de ris,
Toate babele birfesc-
Multi ca mine copii cresc.

Las eu fetele uitate,
O sa merg sa fac armata,
Fac armata si ma insor,
Sa fac voia babelor.

Fii tu, maica, bucuroasa,
Si primeste nora in casa,
Cea mai mare sarbatoare
Ti-am adus - scarmanatoare.