Лолалар

Рахим Карим
Дилимни яшнатгим келди сиз билан,
Излаб тополмасдан я;инро; хил;ат.
Сиз менга бо;япсиз ёру; юз билан,
Рухсорингиз бугун ўзгача ;иммат.

Дилимни бўшатгим келди сиз билан,
Бе;убор, ранг-баранг, азиз лолалар.
Бахтимга сиз чи;иб келдингиз ердан,
Тўлиб кетган эди дилда нолалар.

Келинг, бир ўтириб ;асратлашайлик,
Сизлар шудринг тўкинг, мен тўкайин ёш.
Ме;рибон лолалар, бир чойлашайлик,
Пиёлангиз ўпмо; учун эгай бош.

Замин кўнглимисиз, бунча нафиссиз,
На;от шунча инжа бўлса ;ора ер?
Бир ба;римга босай, тафтни этиб ;ис,
Сиз замин ба;ридан чи;;ан рангли шеър.

;ар ба;ор унасиз ;олимни сўраб,
Ота-онам йўллар балки мактублар?
Балким сиз йўлланган хуш рангли сурат,
Со;инчнинг сурати, алвон ё;утлар?

Юзимга теккизай нозик юзингиз,
Димо;имга босай, дилим ўртаниб.
Эшитилар менга ;ур овозингиз,
Онамнинг сасини ;оламан таниб.