Когато луната не спи

Йорданка Радева
Безсънна съм в нощи бели и когато луната не спи.
По керемидите зелени на деня ми бели пеперуди
танц танцуват и гадаят дали мен до теб ме има.
Звездите и в деня сън не спят, скрити зад облаци
с розови пижами. И лъх по крилата им придрямва
на литнала жътварка, а се събужда... привечер.

Розови балони пусна някой, а те у мен се спряха.
И се закичиха в косите ми. Май... някой ме обича.
Дано не сънувам... Дали...