Вставай, батьку отамане!

Роман Ли
Вставай, батьку отамане,
Годі тобі спати!
Святу Віру православну
Пора захищати!

Вже прокляті розкольники
Церкви забирають,
Потемніли Святі Лики,
Хрести не сіяють!

Скачуть в шинку відьми голі,
По вулицях мряка,
А на київськім Престолі
Сидить вурдулака!

Хоче він війни і крові,
Бога зневажає
І святу Христову Ризу
Навпіл роздирає!

А в соборі самосвятці
Кадилом махають,
Сатані у вишиванці
Осанну співають!

Наче жайвір, в небі тане
Україна мати…
Вставай, батьку отамане!
Годі тобі спати!