Сълзите на времето

Росен Русев
СЪЛЗИТЕ  НА  ВРЕМЕТО
Автор: Р. Русев

Сълзите не винаги
са нещо лошо.
В тях има болка,
радост, щастие
и мирис на море,
на облаци и дъжд,
небе, земя,
измокрената ланска шума,
снегът, когото пролетта топи,
първите кокичета
и нарцисите, и зюмбюлите
след тях.
Цветовете първи по бадемите
и свежите листа на касиса,
напъпилите ябълкови клони
сред мартенските пролетни сълзи,
останали в душата ми,
в бялата рамка от снимката
и сълзите на времето.