Згадуючи Кiбальчиша

Поэт Закарпатья Василий Галас
Малим писати треба дар.
Його нівроку мав Гайдар.
І я – було серед майстрів
оті книжки його зустрів.

Все на війні – як на війні.
Став Кібальчиш як брат мені,
Отой найперший хто даси
мені урок на всі часи.

Тепер в країні – знов пітьма.
І правди людові нема.
Гнуть буржуїни на своє.
Цьому одвіку назва є.
Тож боротьби червоний стяг
мій Кібальчиш мені простяг.
Варенню тішаться дурні.
Не треба й печива мені.
Я не терпітиму наруг –
я маю битися як друг!..

Я тут згадав Кібальчиша –
і щемом сповнилась душа.
Віват герою і салют!..
Як він – стоятиму за люд!..

Березень 2019