Хумори бода. Похмелье

Абдукаюм Мамаджанов
    

             ХУМОРИ БОДА

Харчанд, ки лабхандаат аз ишваю ноз аст,
Аз хандаи дилнавозат умрам дароз аст.
Аммо дар фирокат аз бода хар пагохи
"Дастам ба назар панчаи танбурнавоз аст"*

_____________________

* Мисраи охирин аз классикони назми точик аст. Мумкин, ба Соиби Табрези мутааллик бошад.