Уйлар

Фаниль Асфаров
Утырамда уйларымны як якларга куам.
Берсен куам гына икенчесе баса.
Бердэ урыны тик тормый.
Эллэ бал да май башымда.
Э уйлар чебен сыман йори.

Яраталар уйлар аулак башны,
ялгыз башны, уйлак башны.
Эш эшлэп уйлар куам.
Карлар корим.
Э уйлар кутэрэ буран.
Кутэрэлэр дэ китэлэр.
Китэлэр, гэип итэлэр.

Уйлар куа куа ашарга тотынам.
Бармасада тутырам.
Корсак тулы булса китерлэр дим.
Хэмдэ уйсыз башым кала ятим.
Болай да безгэ ярамый,
тегелэйдэ рэхэт тугел.
Кемгэгенэ эйтмэсэмдэ
сойлэп бетергесез лэкин.