Туган конгэ котлау шигыре

Динара Мухамаева
Туган конгэ котлау шигыре.

Динара Мухамаева - Шакирова

Туган конен белэн тэбрик итэм
Ала алмыйм зур -зур булэклэр.
Бу тормышта туры яши алсан,
Ходай сине узе булэклэр.

Кайгы курми гел рэхэт яшэ,
Гел елмаю булсын йозендэ.
Зур бэхетлэр хэм шатлыклар телэп
Тэбрик итэм туган конендэ.

Туган кондэ зур бэхет ул
Сау- сэлэмэт булганда.
Эти - эни , туганнарга
Дога кылып торганда.

Балаларын, туганнарын белэн
Тату тыныч яшэгез .
Жэннэтлэргэ керу очен
Сэбаплар эзерлэгез.

Бэхет тауларыннан менгэндэ
Аякларын таймасын.
Изгелек чишмэлэреннен
Сулары саекмасын.

Туган конен бэйрэменэ
Бу шигырь булэк булсын.
Изге юлларда йорергэ
Гел сине эйдэп торсын.