З ярмарку

Людмила Киреева-Силенко
З ярмарку вже їду я, з ярмарку — додому,
Вниз біжить доріженька з пагорба* крутого,
Ой, вже скоро ніченька сонечко сховає,
Коник з гірки прудко мчить, швидкість набирає.

Відшумів той ярмарок з ранку і до ночі,
Продавалось краму** там — хто якого схоче!
Торгували совістю, дружбою і братством,
Віддавали з легкістю за гріхи й багатство.

Я з тими мінялами не ярмаркувАла,
На життєвім ярмарку віддала, що мала:
Молодість, здоров'ячко, силу свою, вроду,
А придбала працю я, втому і турботи***.

З ярмарку вже їду я, стелиться доріжка
До оселі**** вічної. Там, десь за поріжком
Рід великий жде мене, з мандрів виглядає...
... А доріжка стелиться аж до небокраю.


Комментарии:
*з пагорба - с холма (возвышенности)
** крам - товар
*** турботи - заботы, морока
**** оселя - дом, место жительства.