Випадок iз шпигуном

Леонид Ружинский

Агентів троє – три парашутиста
До нас для розвідки закинуті були.
Та спрацювала СБУ не дуже чисто:
Піймали двох, рахунок з третім не звели.

Блукав він довго по лісам, полянам
Своїх в надії друзів щоб знайти.
Крах близився усім шпигунським планам,
Хоч в ЦРУ ця трійка іспити змогла  пройти.

Закінчились консерви, свою з"їв  сумку,
З дерев  згризав кору і листя їв.
Жив без води вже десять діб без смутку,
Бо виживать в таких умовах він умів.

Та ось вдалечині будівлі він побачив,
Ларьочок «Пиво-Води» і надпис «На розлив».
Лиш два чоловіки, які когось чекали наче,
Біля ларька стояли, їх погляд враз його зловив.

«А ось і третій!» - крикнули вони   в надії,
Щоб той їм, третій, компаньйоном став.
Парашутист не передбачив такі дії,
Враз руки догори  підняв ,
                «Здаюсь я!»  - прокричав.