Л. Юферова, мы все покинем этот мир. Пер. с укр

Виталий Карпов
Когда мы все покинем этот мир ...
И бродом жизни побредут другие…
Они собой заполнят наш эфир,
И жизни ниши, и дома пустые.

Они ветра полюбят, как и мы,
И степь, намокшую в рассветных росах,
И бесконечный щебет детворы,
И нить седую в материнских косах.

Их руки станут грубы, как клешни,
Их донимают хвори, дождь и зимы…
Но ведь другими будут все они,
Поскольку нас
              не будет
                между ними.
                30.03.2019

ми покинемо цей свiт
Людмила Юферова
Колись ми всі покинемо цей світ…
На зміну прийдуть люди дещо інші…
Й вони брестимуть по життю убрід,
Шукаючи свої маленькі ніші.

Й вони, як ми, любитимуть вітри,
Цей вільгий степ у світанкових росах,
І безкінечний щебет дітвори,
І блиск сивин у материнських косах.

І в них теж стануть руки шкарубкі,
Їм дошкулятимуть хвороби й зими…
Але вони вже будуть не такі,
Тому що нас не буде поміж ними.

http://www.stihi.ru/2019/01/06/10073