Дороговказ Пер. с укр. яз

Светлана Тарасова 62
Дороговказ
Светлана Пирогова

         Оригинал здесь :
                http://www.stihi.ru/2019/03/27/9978


Шевченкові слова - дороговказ,
Немов зірки яскраві в темінь.
Пророчо-мудрі крізь буремний час,
Не втратили правдивість тембру.

Тяжке становище - тягар людей.
Та їхню він будив свідомість
І сподівавсь: настане волі день,
Народ здобуде кращу долю.

Читайте й перечитуйте "Кобзар",
Слова Шевченка благодатні.
Народу й Україні - справжній дар,
Дороговказ, щоб щастя мати



          Настанет воли день... (Тарас Шевченко)

Шевченковым мы словом дорожим.
Слова как звезды вспыхивают где-то.
Пророчно-мудрые сквозь бурелом и дым
И не утратили правдивость тембра.

Тяжёлый быт - извечный груз людей,
И разбудив ума неволю,
Поведал нам: настанет воли день
Народ узнает краше долю.

Читай и перечитывай "Кобзарь".
Слова Шевченко - свет в ненастье,
Народу Украины нужный дар.
Его рассказ что будет счастье.