це Я тебе люблю

Игорь Степанович Шевчук
    Поема

1

і це не ти втікаєш
від чорноти
саможалю — а
сніг
іде!
це Я тебе люблю...


якомусь королю
це і припало
«я тебе люблю»
навіщо королю?
якому королю?
це не марнота над
                загалами
й не опахала
й не те, що
так від мене закривало
це «я тебе люблю»...


це
Я тебе люблю!


2

і сніг іде —
це Я
тебе
люблю
а то не ти
втікаєш
від сірості саможалю
 
все сніг укрив —
то Я тебе люблю!!


мов відірвалось
і над снігом
все літа
і щось пита
і з шапок не
зміта


3

це ти поспиш
чи Я тебе просплю?
Я біла даль
чи Я — світла печаль?
про що Мені
в кого спитати
світліється в тобі
що Я — люблю?


чи схочеш
встати?


4

не штука впасти
варто встати!!


світлій душі —
освітленій —
злітати!
і весело сніжки
                кидати
як стать дітьми!!

 
мов ти
злетів-злетіла
у вирій чистоти!
і в сніжках Я —
це мама й тато
і — ти!

Я — для мети!

26.11.2018