Мигът

Петр Пенчев
Докато паля кибритена клечка
 и се радвам, че разгарям огъня,-
някой се отправя в оная вечност
 за която в църкви се молим.

Животът изключения не допуска.
На Земята никой не остава вечно.
Спри. За никъде не препускай!
Цени мига. Защото е бързотечен.

26.10.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев