Любовта ми по съседство

Петр Пенчев
Бъклица и два бакъра,-
кадър мил от мойто детство,-
връща се мома от къра -
любовта ми - по съседство...

Как по нея все мечтах,-
ставах нощем, за да видя
 свети ли свещта у тях,
плитките разплита ли на видело...

Сутрин тичах за вода
 чак до изворчето във гората,
може с нещо да се пригодя
 на връщане...А тя с метлата

 обираше по двора шумата...
Ох,как ми литваше душата
 когато чувах през мъглата думите
 без смисъл, по със много чувство...

Тогава още аз разбрах:
Любовта е най-великото изкуство!

28.10.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев