Голод - не тiтка

Леонид Ружинский
Прийшов додому якось чоловік голодний.
Ключ не знайшов, у двері подзвонив.
Якийсь-то франт, одітий стильно, модно,
Відкрив, і дивиться,того б неначе  з"їв.

- "Ти хто такий?" - запитує суворо гістя.
- "Я - чоловік, - у відповідь - живу тут".
- "Таких багато ходить, нема тобі тут місця,
- Чого прийшов?" - "Кишки обідать звуть,

- Не снідав я, а голод-бо - не тітка..."
- "Борщ учорашній їсти будеш ти?"
- "Звичайно, бо не їв борщу вже днів я кілька".
- "Тоді ти завтра постарайсь в цей час прийти..."