Бургас

Петр Пенчев
Бургас по времето на късна есен
прилича ми на неудачник в любовта.
Скалите му загубват равновесие
от пристъпи на вятър. И смъртта

те дебне тук при всеки удар на вълните.
Под брачния воал са обвенчани
пръски на водата и мъглите.
И плуват в залива му свежи рани.

Бургас е като всеки неудачник
подмамен от красавици и хвърлен
във блато от сълзите им -затлачен.
Седи нехранен, зъл, омърлен.

Към корабите е превързан със въжета.
Рибарите на суша са изгонени.
Бургас по времето на късна есен
е гробище на летни спомени...

31.10.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев