Блакитi й сяeва - по самi вiнця

Марина Степанская
Блакиті й сяєва - по самі вінця.
Співає птаство хором й поодинці.
Скидають бруньки кожушки та свитки,
Вітрець шепоче брунькам оповідки.
 

Навперегін весніють першоцвіти,
В рожевому й зеленому вельоні
Дніпрові пагорби й далекі оболоні.
Здійма дерева молитовно віти -
 

Віта ясу й блакить, що через вінця
Вихлюпують. Щебече поодинці
Та хором птаство: "Таїна одвічна -
Життя, невимірне, маєстатичне!"

03.04.2019