Люби очи

Алла Скворцова
Очі, любі мої очі!
В серці ви моєм повсюди.
Раптом ніжно серед ночі
Ви штовхаєтесь у груди.

Сяйвом вабите блакитним,
Справжнім світетесь коханням, -
Моя віра непохитна
І любов моя остання.

Я прокинусь - та лунає
Тиха пісня знову й знову.
І у серці розквітає
Ваша посмішка чудова.

Очі, любі мої, сірі!
Знов на вас дивлюсь натхненно.
На якій чудовій лірі
Грає мрія нездійсненна?

Мовчки, подумки милую
Оченята дорогії.
Кожну рисочку цілую,
Кожну зморшку,
Довгі вії...

За які гріхи розплата, -
Любі очі запитаю, -
У думках вас забагато,
А от поруч - вас - немає...