***

Александр Бохан 4
Zyd zrabiu mne chornuiu spravu-
Atrutsiu zytse, padsypau u stravu
I pobach sa mnoiu siadzits za stalom,
Dy usmihaetsa,  kryvits irtom.

Shto ty smiaieshsia z miane, seliadzets?
Vypiu by sam-vos maladzets!
Stravy maiei paspytai-pachastuisia,
Hiba dlia getaga treba prymusits?

Dy ne gliadzi, iak aposhni chatsver
Smachna z geta tabe, a ne h...!
Vos agurok, bulba sam-nasam
Skochyts u rot z morkvai i kvasam.

Dy ne ugliadaisia ty duza da smaku,
Esh-ne hlusi, pihai use u s...
Shto ty siadzits nasuprots dy mauchysh,
Brovy nahmuryu, iak han Tahtamysh?

Lepsh adkazy chym zytse mne papravits,
Kab byu ia shchaslivy i mog z taboiu gutaryts,
Kab med byu pitny-u vusny lilosia,
Dzve dzirki u nose-i skanchylosia!