Малиновий

Татьяна Левицкая
Надвечір'ям у двері
постукає хтось.
Відчиняти не смій, щоб
не кинули камінь.
На голубку чекай,
скільки б не довелось
йти по лезу ножа
над вулканом в тумані.
Не потрібно зорі
золотої мені -
світиш затишком вдень
уночі, на світанку,
пеленаєш у щастя і
небо до ніг
прикладаєш малинове
безперестанку.
Не торкався рамен,
не зривав бузини
і не пив насолоди
дурманного трунку.
Не пливуть проти течій
потерті човни,
водоспад незабаром  -
нема порятунку...
Та надія крилата
сльозі не дає
душу мучити,
класти на плаху мовчання.
Поцілунки свої
доля тим роздає,
хто не зрадить любові,
хто вартий кохання!