Пролече

Драгана Старчевич
У пролеће ниче цвеће
И лудује сво дрвеће
Љуљају се нежне гране
Из висине гракћу вране
А у шуми усред ноћи
Разрогачи сова очи
Па ко брзи ветар хуче
Не зна шта то лишће туче
У пролеће трава буја
А протутњи и олуја
Онда сунце сјајно стигне
Топлим дахом све нас дигне
Отвори нам снене очи
Срце смехом тад поскочи


Београд, 5.4.2019.