Метро

Поэт Закарпатья Василий Галас
Я метро московське бачив.
Пам'ятається мені
рух підземки так - неначе
й не було розлуки днів.
Гречність харківського знаю.
Користавсь ним залюбки.
Вже знайомству рік минає.
Повернуся ще таки.
Як працює - всім цікаво.
Місто в місті - про метро -
кличе: "Просимо ласкаво!
Букви "М" знайдіть тавро
і спускайтеся до раю
з світла, мармуру і скла."
За надійність обираю
транспорт цей. Йому - хвала!
Від зупинки до зупинки -
догодити знає як -
вас доправить без запинки
голубий вагон-світляк.
Жодні мапи не потрібні
цей освоювати світ.
Попередять на потрібній
вас зупинці і: "Привіт!"
Полетять в пітьму віконця.
Ескалатор-молодець
миттю вас домчить до сонця,
бо мандрівочці - кінець.

2006