***

Зайна Магамадова
    Вешанна
Доьхна дог!Хьо ма аьрха дели.
Къиза хьоьвзи шайт1ан ловзаргахь.
Дагалеца ненан хаза туьйра
Деган чов цо ерзор хьан.
  Орам хаьдда дитта санна,
  Хадош лаккхар ойла хьан,
  Дахаран генаш хедакх тахна.
  Т1емаш кегдийн аьрзу санна,
  Хедийкх дахар хьан.

 ***
 Дахар!
Хьан духе ца кхиъна со.
Х1унда лоьху,стенна кхойкху,
лазам,хьо?
Ирсе хила г1ерта эрна
сан дог х1унда хьо? 

***
Вайн дахар-цхьа г1улч
Вайн лехам-теккха.
Вайн бахам-цхьа кхерч.
Вайн толам-т1аккха.

***
Дахар!Хьан лар ма тийна .
Ма хада хеназа хьо!

***
 Дог!
Б1аьстено хьо ловза доккху.
Аьхкено осала хьо  доккху.
Гуьйрено хьо чехадо
1аьнно хьо унах ц1анло.