Не дай Боже

Татьяна Левицкая
Не дай Боже, рити
ворогові яму,
рано поховати
брата, батька, маму,
на церковній тризні
вік жебракувати,
не впускати сина
п'яного до хати,
опускати руки,
не шукати волі,
втратити від ліків
коси сивочолі,
заздрістно дивитись 
на чужі принади,
відчувати в ліжку
аромати зради.
Звабити чужого
чоловіка щастям,
вивертати  душу
на святе причастя,
плакати над горем,
піснею і віршем.
І того не треба,
що не раджу іншим -
потішатись серцем
з дурника, каліки,
пити крові з когось.
Помолюся, тільки
не креши зірниці
наді мною, зливо!
Не дай Боже, впасти
нижче ніж можливо!