Анекдот з Iльфа i Петрова 12-ть стiльцiв

Леонид Ружинский
Не вийшло із відрядженням у чоловіка якось,
Додому повернувсь - його літак не полетів.
Але раніше до дружини коханець завітать зумів,
У пристрасті й бажанні проявивший якість.

Дружина тепло чоловіка зустрічає,
Й до відпочивальні  з ним поволі йде.
Коханець - третій зайвий, це він твердо знає,
І знає також, що під ліжком схованку знайде.

Лягають в ліжко, як і прийнято, обоє,
Прогнулась сітка, гістя придавила.
Перед очима попливло усе в героя,
Сіпнувся і заскиглив він що сили.

- "Джек, це ти? - хазяїн руку опускає,
- Чому на кухні ти сьогодні не заснув?"
- "Так, це я" - з-під ліжка гість відповідає,
І руку по-собачому хазяїну лизнув.