Чому прийшла, але сама

Виталий Сергеевич Гончаров
Чому прийшла, але сама?!
Усе зібрала, та й пішла.
Пішла сама. Пішла туди,
Де він чекає вже тебе.


Багато було почуттів,
У нас завжди, але тепер...
Я - сам. Один. А ти - із ним!
І не кажи мені тепер,
Що це невдалий жарт і збіг!


Моїй, ти, матері тоді,
Казала те, що у вісні,
Я завжди поруч тебе був.
Завжди кохав, не залишав!
Але в житті - все навпаки!
Пішла від мене - назавжди!
А що робити з цим мені?
"Скажи будь ласка, не мовчи?!
Як все забути, і пройти
Усе й цей шлях на самоті?!
Бо ти єдина на землі!
Така одна! Така чужа!"