526. Кущ калини низько нахилився

Людмила Мадзур Анатольевна
При долині кущ калини, низько нахилився,
а від жінки по весні, чоловік відбився.
                Пр-в.
Тьох-тьох- тьох-тьох, тьох-тьох-тьох-тьох, соловей співає,
Чоловік наче котяра кицьочку шукає.

Придивився до одної, кості громихають,
Тай подумав деж подушки, чому не виляють?
                Пр-в.
Тьох-тьох-тьох-тьох, тьох-тьох-тьох-тьох, соловей співає,
Чоловік для себе кицьку пишну підбирає.

А у другої подушки на ліво й на право,
Славненько виляєш мила! Беру тебе! Браво!
                Пр-в.
Тьох-тьох-тьох-тьох, тьох-тьох-тьох-тьох, соловей співає 
А серденько чоловіка, як той кінь стрибає.

Розвернулася миленька,тай  йому сказала,
Не для тебе ці подушки файно підбивала.
                Пр-в
Тьох-тьох-тьох-тьох,тьох- тьох-тьох-тьох, соловей співає,
Що сказати їй в отвіт, чоловік не знає.

Подивилася на нього, тай хитро сказала,
Йди до жінки, щоб подушки другому не дала.
                Пр-в.
Тьох-тьох-тьох-тьох, тьох-тьох-тьох, словей співає,
Серце свою половинку, в тривозі шукає.

Він послухав слова тіі, ревність ключем била.
Треба повертать до дому, там чекає мила.
                Пр-в.
Тьох-тьох-тьох-тьох, тьох-тьох-тьох-тьох , соловей співає,
Чоловік мов кіт голодний, до дому поспішає.
08.04.19 р

На мотив пісні Ой у гаю при дунаю. Тріо МАРЕНИЧІ.