Острво

Драгана Старчевич
Острво на сунцу
У мислима мојим
Чека ме да стигнем
И ја дане бројим

Острво из маште
Где тишина пева
Где таласи дају ритам
Палми која снева

Острво у мојој души
Насељава јато птица
Што поносно стреме к небу
Слободне и ведрог лица

Острво у топлом мору
Већ ме дуго чека
Тамо жудим да одлетим
На крилима храброг ветра


Београд, 10.4.2019.