Метроном

Петр Пенчев
Топъл вятър разцелува днес дома ни.
Снежната му шапка махна за поклон.
Хвърли сто сюжета за романи -
сядай и пиши под цъфналия клон.

На целувките ни аромата между теб и мен
 се разхожда и ме призовава
 да си вляза в ролята на джентълмен
 и да дам на чувствата изява.

Тъгата да прикрия със опадал цвят,
да ти сплета венец от теменуги
 и като младеж да стана пак ербап -
да бъда по-активен днес от всички други.

На струйки нежността се приближава.
Бадемовият цвят нагрява моя дом.
Птиците се надпреварват във гълчава -
пролетта запусна своя метроном.

28.03.2012 г.
67 Б. Алекс.
Петр Пенчев