верши и думки павена чоха

Владимир Кушарев-Вода
на свитанку мы с табой,
над празрыстаю вадой-аберуч...
узнялися,
быццам бы пад хвалей сустракалися...

пели нам с табою верхалины,
пели стромкия ялины,
пели шчасце залацины,
ды здичэлыя малины.