ТРIО ФЕЙ

Виталий Кирпатовский
Присвячується Харьківському гурту
бандуристок «КУПАВА»
Музика та вiрш Віталія Кирпатовського

Гомінка берізонька, річка говірка.
Підтягнула їм у такт з вітром осока.
Тріо бандуристок враз відчуло позивні –
Підхопили пісеньку струни вигравні.
ПРИСПІВ:
Розгуляйся ліс високий!
Розгорнися поле в край!
День натхнення ясноокий,
Награвай та звеселяй!
День натхнення ясноокий,
Нумо, трійко, звеселяй!

Бандуроньки, грайте так, щоб гула земля,
Щоби гук наповнив Світ, аж луна кружля.
А надалі ніжність фей стиха ниспада,
Струм печалі світлої в серце запада.
ПРИСПІВ… 

І душа принишклая, чуйная бринить,
У свічаді дивному сяє срібна нить.
В мить одну все звилося, солодко щемить.
Три Фата-Моргани так можуть ворожить.
ПРИСПІВ…
КОДА: Награвай та звеселяй,
            Звеселяй! Гай, гай!

Фата-Моргана – 1)  Італійське fata означає «фея»,  а morgana – власне  ім’я. Це фея – чарівниця, персонаж англійських легенд Артурівського цикла.  Зведена сестра Артура, учениця Мерліна. Головний дар феї Моргани — лікування. Може заволікати. Ще була господинею міфічних «островів яблук», яка будувала примарні замки небувалої краси. Саме їх називали моряки "фата-моргана" (замки Моргани).
2) Складний, рухомий міраж.