Украйiнське по Вавiлонськи

Зозуля Юрий Павлович
Портал має розділ віршів "на інших мовах", але без назв на них: читач допетрає, що "йі" є звичайне "ї"?
Моє тисячоліття почалося українським по вавiлонськи, ще без пу-гу-ру: саме вавi лон; я ж і кажУ, Вавілон?
За війнИ долаштував нам ув оберіг, нЕчисті по ріг, поріг: ні дня, ні каїну, ні юді, не рідня; не перечепись хто?
Що сусіди, — про своє вавілонське нехай вони самі; але їхнє славетне "на с рать" най концентрується там? ВДОМА!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
наторгувалися собою:
і попит був, і крам!

народе рідний, що з тобою:
ти вже й не ти, й не храм...

а на горбку весь вік царюють:
немов то аж гора!!

із купи вавілон будують:
й та купа вся з гімнА...

й лунає ж гімн: всім гімнам гімн*!!!

*) заключний рядок делікатно присвячений не гімнУ, а гІмну; консенсус є?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Із відгуків не відлучених на той час од грудей порталу авторів (а мої свіжі "ЩАСТИ!" й "БУДЬМО!" усім їм!):

Образно й реалістично. Лише люди з байдужим серцем можуть це не зрозуміти. Як гірко споглядати, що наші очільники "із купи вавілон будують"!...
Бурчак Ворожбянский   10.02.2013 18:23   •

Так, Юрію, збіг в оцінках ситуації і навіть в Образах, мені цей збіг подобається - значить є адекватні люди, дякую, що звернули увагу, радий знайомству, буду читати)))
Олександр Деркач   20.09.2012 19:42   •

Сильно. Да, Вавилон выстроен... Да, Юрочка. Ночь Сварога, которая длилась шесть тысяч лет, заканчивается. Поэтому бесовщина с ума сходит...
Татьяна Костандогло   01.11.2011 21:20