Про користь не смачноi iжi

Леонид Ружинский
Яка халепа! В квартирі Іванова
Сусідка поселилась - мишка.
Вночі він жінці тишком-нишком:
- "Ти спиш? Вечеряє на кухні мишка знову".

Прожерливою мишка уродилась:
Вона усе підряд з"їдала.
Отрути різної було їй мало,
А з пастки вибиратися навчилась.

Затратив Іванов на сир зарплату,
(Придумав хто - "сир безкоштовний"?)
Весь з"їла сир - дешевий та коштовний,
І стала гризти все, було що в хаті.

Не реагуючи ніяк, ні грама
На нафталін, який лежав у шафі,
Жувала туфлі, капці і панами,
Поїла жінчиних два дорогущих шарфа.

Комп"ютер згризла, меблі поточила,
Одежі зіпсувала забагато.
Тут думку голова хазяїна родила
Дружини куховарство мишці дати.

Бач, знав, - їда дружини скверна,
Та він вже звик, а мишка ще ж не їла.
В ніч рокову лягла котлета ціла,
Ковтнула її мишка всю, нестерпна.

Хазяїн збавився відразу мишки,
- "Ура! - кричав, аж задрижали стінки,
- Подохла мишка! Мишці - кришка!"
Уперше похвалив він  куховарство жінки.