Iсторичний анекдот

Леонид Ружинский
Одного разу ранньою зимою
Густенько сніг покрив весь сад.
- "Зима! Зима! Що робиться зі мною?, -
Кричав король, - О, як я рад!"

Він зирк в вікно й побачив
Для себе нехороший знак.
Хтось по сніжку, у зошиті неначе,
Мочою написав: - "Король - дурак!"

- "Негайно охорону! Детектив!
За працю швидко! Хто посмів?
Своє уміння кожен щоб довів,
Знайшовший автора образливих цих слів".

Пройшла година, і несамовито
Кричить щодуху детектив: - "О де Ви, де Ви?
Король? Мочою герцога весь сніг облито,
А почерк, Вашої, сір мій, королеви!"