З театрального гумору

Леонид Ружинский
(випадок в театрі)

Артист, коли колегі в п"єсі меч давав,
Повинен крикнуть:- "Полихаєв, ось Вам меч, беріть!"
На репетиціях же кожний раз він вмить
Для жарту звуки в прізвищі "и", "а" на "у" міняв.

Та режисеру п"єси бувало не до сміху,
Артиста разів сто примусив вірно все сказать.
Серйозна дуже п"єса-драма, не для втіхи,
Трагізм її потрібно глядачеві передать.

Але у акті в другому артист, відомий обалдуй,
В таланті у своєму повністю розкрився,
У прізвищі ніяк не помилився,
І крикнув: - "Полихаєв, ось Вам х..!"