Випробувач

Леонид Ружинский
Випускники зібралися  на зустріч якось,
Як ВУЗ скінчили - вже пів століття стаж.
У кожного сивини, сліди років вантаж,
Звичайно, детально розмовляли і всіляко,

Про те, про се, яка робота в кого і посада.
Я запитав в товариша свого:
- "Працюєш ким? Досяг в кар"єрі ти чого?
Свої здійснив ти мрії, і життю чи радий?"

Він відповів: - "Працюю випробувачем  я на заводі..."
- "Що випробовуєш, признатись можеш ти?"
- "Звичайно можу, ховатись ні до чого, вроді,
Тепер я скруту випробовую, що норовить рости..."