Не така...

Наталья Мироненко
Засинає,  як падає в "темно" -  так і встає.
Та й  сама не сказала б, напевно,  хто вона є
Наче з іншого виміру, ніби  з чужих світів.
Щось буває без вибору, доля – і поготів.

Може, кимось призначена: віршами - по весні.
Може, бачить, не бачене іншими, уві сні.
І знайома – і зовсім не та, ледь  помітний збіг.
Хто її розбере: чи свята, і що саме - гріх?

Не білизну, а душу полоще від плям-образ,
Бо її вже палили на площі, таки не раз.
Щось втрачала, щось матиме (серце – не фенікс-птах),
Та цуралась гербів зі стигматами  на хрестах.

Повернула б, можливо, рукописи і пальне.
Але те, що важливе –  хай з голосу не мине.
Їй Любов - то життя запорука, найголовна.
А шматують жадане - лиш круки. Хіба ж вона?...