Иду своей дорогой. Ба рохи хеш равонам

Абдукаюм Мамаджанов
  БА РОХИ ХЕШ РАВОНАМ



Дигаргун гаштани манро

Нагардед интизор харгиз,

Ман озодии хештанро

Азиз дорам зи хар як чиз.



Ман аз ин зиндагониям

Каноатманду розиям,

На ман ёри забониям,

Ба дустон ёри чониям.


Хамефахрам аз он, ки ман

Яккавла хастам яксухан.


Шумо дар сухан озодед,

Аз ин хол хурраму шодед,

Вале озоди махдуд аст,

Гахе талх мисли кахдуд аст.


Хаёт бо неки ороед,

Тахаммул пеша бинмоед,

Нахохед гар шудан ранчур,

Такаббурро биронед дур.


Начуста айби нобуда,

Асабхо доред осуда,

Ва бо маслихате нохуш

Насозед махрумам аз хуш!


Чунину хамчунонам ман,

Ба некон хамзабонам ман,

Дами пири чавонам ман,

Ба рохи хеш равонам ман.



                2018

      P.S:    http://www.stihi.ru/2019/04/20/7030