Заклик солдата з вiйни

Владимир Олийнык
         

За ніч,що минула,спасибі,
Спасибі за день,що настав,
Ти, друже, сидиш у колибі,
А тут мене ГРАД ,,привітав.’’

Чому так,мій друже,питаю?
Може, зрадив країну ти знов?
Та,повір,я тебе захищаю,
За що проливається кров?

Це країна моя солов’на,
Та прошу я тебе,поможи,
На Донбасі суцільна руїна
Ти не бійся,мій друже,прийди.

Стань за друга на захист країни,
Він ще вчора творив чудеса,
Не просив він у тебе заміни,
Та його прийняли небеса…

Він ангелом став,та мені наказав
Стояти на смерть,любий друже,
Останні слова у бою він сказав
Я країну люблю,дуже,дуже.

                17.04.2019.