Ще се усмихвам

Петр Пенчев
Когато падащите листи
ми шептят за смъртните си мъки,
за живота се замислям -
кога и аз ще се запътя...

Къде и как и аз ще падна.
Дали ще бъде много болно.
В нощта ли ще е или пладне.
Облечен или пък разголен.

Дали ще си отида тихо -
такъв, като листа когато пада.
Едно си знам - ще се усмихвам
под хор от птича серенада.

23. 09. 2012 г.
724 Б. Алекс.
Петр Пенчев