Екзамен

Леонид Ружинский
Як знають "Правила ДР", *
Екзамен йшов в ДІБеДР. **

Здавала іспити дівчИна,
Приймав кавказець - майор в чині.

Що означає кожний знак,
У відповідь казав їй "так".

Де вправо, вліво повертать,
ДівчИна знала, що сказать.

Занудистим кавказця знали,
І каверзів завжди чекали.

- "Как будэш дэлать ти обгін?"
- "Похвально" - відповів їй він.

Ганяв по тестам сяк і так, -
Йому завзяття - в кайф і в смак.

- "Паследнєє тэбэ питання,
Поставить "пять" чтоб на прощаньє".

- "Вот уявляй, што єдэш ти в горах,
Газуєш ти на всэх парах.

Дорога вузькая довольно,
Разхвилювался ти невольно.

Направо - прорва есть глубок,
Налево - есть гора высок.

І бачеш, - женщин идут два,
Падумать должэн голова.

Один из женщин - старая мадам,
Другой за красоту я чэсть отдам.

Но вправо, влево - тэбэ смерть,
Каво давить, ты мне   ответь".

Така дівчИни відповідь була,
- "Стареньку, бо своє вже віджила".

- "Іды, не знаєш "Правила" сполна,
Ведь ты пэдаль давить должна".
_______________________________________
* ДР - дорожний рух,
** ДІБДР - Державна Інспекція Безпеки Дорожного Руху.